Om

NyTænk er et medie målrettet danske erhvervsskoleelever – og de færdiguddannede udviklet i samarbejde med udviklingsorganisationen DIB. Vi udkommer med nyt indhold en gang om måneden, hvor vi dækker spændende bæredygtige teknologier på en konstruktiv og kritisk måde. Det vil sige, at vi kigger på både muligheder og udfordringer ved at implementere dem i Danmark.

NyTænk har også et globalt fokus, og mediet er muliggjort med støtte fra Udenrigsministeriet. Vi dækker derfor løsninger på tværs af landegrænser og undersøger potentialet i simple lav-skala ideer.

VISIONEN MED NYTÆNK

Ambitionen er, at historierne skal inspirere praktiske og dygtige kandidater inden for byggeri, jordbrug og energi til at få ført smarte løsninger ud i livet. På en måde som er bæredygtig både økonomisk, socialt og klimamæssigt.

Vores medie har danske rødder, og vi har både undervisere, elever og arbejdsgivere med i vores indhold. Alt i alt skal artiklerne inspirere til læring og idéudvikling herhjemme – men også til at udforske kollegers arbejde i andre dele af verdenen.

SÅDAN SKRIVER VI OM BÆREDYGTIGHED

Vi kan lige så godt være ærlige: Det er svært at fastslå, hvornår et materiale eller en teknologi er 100 procent ”bæredygtig”. Især fordi der ofte er både ulemper og fordele ved for eksempel at erstatte en gammel løsning med en ny.

NyTænk undersøger åbent potentialet i forskellige løsninger, der fremhæves som bæredygtige. Det gør vi gennem fire forskellige formater: I indblik dykker vi ned i konkrete cases. I baggrund folder vi et emne ud og diskuterer det. I explainers zoomer vi helt ind ét bestemt område. Og i opinion giver vi ordet til faglige inden for branchen.

Vi bruger både videnskabelige eksperter og kilder fra erhvervslivet, som kan give deres mening om en branchespecifik løsning. 

Seneste artikler

Scroll to Top